• Plåtslagare
  • Omvardnad
  • Sfi – svenska för invandrare
Erica Ericsson

Erica är 22 år och uppvuxen i Tvååker, på landet några mil utanför Varberg. Nära natur och djur. Hennes farfar har en bondgård och det var därför ganska naturligt att hon studerade på Munkagårds lantbruksgymnasium. Efter detta har hon haft lite olika jobb, men det är först nu som styckarlärling hon vet vad hon vill bli.

BERÄTTA LITE OM VEM DU ÄR

Jag är en väldigt praktisk människa och tycker om att jobba med händerna. Därför studerade jag djurvård på gymnasiet. Jag älskar att läsa böcker och vara ute i naturen.

VARFÖR BÖRJADE DU DENNA UTBILDNING?

Efter gymnasiet visste jag inte vad jag skulle göra. Att bli veterinär lät intressant, men det var alldeles för mycket teori för mig. Jag hade lite olika jobb, till exempel brevbärare, men inget jag riktigt gillade. Då fick jag chansen att praktisera på en gårdsbutik och det var fantastiskt kul. Tack vare Vuxenutbildningen i Varberg kunde jag sedan börja denna utbildning.

VAD TYCKER DU ÄR BRA MED UTBILDNINGEN?

För det första känner jag att jag utbildar mig till något jag verkligen gillar. Det är mycket praktik och all teori läser jag tillsammans med restaurangutbildningen på Peder Skrivares gymnasium. Jag har duktiga handledare, lär mig mycket och jag är klar om ett år.

VAD TROR DU OM DITT FRAMTIDA YRKE?

Jag praktiserar på två olika företag. På COOP håller jag på med finstyckning av kött. På Årnäs lär jag mig stycka från grunden, men också göra korv, pastejer och charkuterier. Det finns mycket jobb som styckare, men jag vill lära mig mer. I framtiden står jag gärna bakom disken i butik.

Kontakt

E-post
vuxenutbildningen@varberg.se

Telefon
Administration: 0340-69 74 03
Rektor: 0340-69 74 50
Vägledning: 0340-69 70 71

Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta