• Plåtslagare
  • Omvardnad
  • Sfi – svenska för invandrare

Jennifer Johansson är 24 år och har alltid haft en dröm om att jobba inom akutvården, kanske som ambulanssjuksköterska. Efter tre år inom hemtjänsten ville hon vidare, kompletterade med vård- och omsorg flex och pluggar nu till sjuksköterska i Östersund.

BERÄTTA LITE OM VEM DU ÄR

Jag är nog mest en helt vanlig tjej som gillar människor, att umgås med min härliga familj och mina vänner, hålla kroppen i form. Kommer från Derome utanför Varberg. Jag har alltid lockats till spänningen med att rycka in när människor behöver hjälp. Räddningstjänst, ambulans, polis.

VARFÖR BÖRJADE DU DENNA UTBILDNING?

Efter gymnasiet jobbade jag som undersköterska. Först i hemtjänsten och sedan på ett demensboende. Efter fyra år ville jag vidare och började komplettera mina betyg för att kunna jobba med akutsjukvård. När jag var klar fick jag jobb på kirurgavdelningen på Varbergs sjukhus.

VAD TYCKER DU ÄR BRA MED UTBILDNINGEN?

Det fina var att jag kunde jobba 80 procent och studera 100 procent på distans. Det där med distans låter kanske osäkert, men det var superbra. Vi hade väldigt bra kontakt med och stöd från lärarna. Vi fick tillräcklig tid för att göra våra uppgifter. Jag är helnöjd.

VAD TROR DU OM DITT FRAMTIDA YRKE?

På kirurgavdelningen blev jag väldigt inspirerad. Patienter kommer in och mår dåligt, lämnar och är glada. Man känner stor tacksamhet. Jag kände att jag ville lära mig mer och om några år är jag färdig sjuksköterska. Att jobba i vården är fantastiskt och det finns mycket jobb. Man gör en viktig insats.

Kontakt

E-post
vuxenutbildningen@varberg.se

Telefon
Administration: 0340-69 74 03
Rektor: 0340-69 74 50
Vägledning: 0340-69 70 71

Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta