Maria Karlsson och Daniel Daskalopulus.

Maria och Daniel går samma utbildning. De har sadlat om helt och satsar nu på att bli duktiga anläggningsförare. Arbetsmarknaden är god och det finns mycket jobb som ska göras där ute. De har aldrig prövat en grävmaskin tidigare så hur kommer det sig då att de redan älskar att köra maskin?

HELT OLIKA BAKGRUND

Maria Karlsson är 42 år: Jag har jobbat som fysioterapeut i 15-16 år och kände verkligen att jag ville göra något annat. Jag ska faktiskt erkänna att ända sedan jag var liten jag har tyckt att grävmaskiner och sånt är spännande. Daniel Daskalopolus är 47 år: Jag har haft eget företag med personlig assistans och hemtjänst i en massa år. Fantastiska jobb, men det är svårt att släppa på kvällarna när man kommer hem. Jag ville göra något helt annat.

VAD TYCKER NI OM UTBILDNINGEN?

Daniel: Det är en riktigt bra utbildning. Vi har varvat teori, träning och riktig praktik. Jättebra. Efter första praktiken föll allt på plats och jag blev ordentligt motiverad. Nu förstår man vad en maskin kan göra. Jag längtar till första riktiga jobbet. Maria: Det var lite svårt i början. Jag visste ju faktiskt ingenting om hur en maskin fungerar. Du har ju två multispakar med en massa funktioner på varje. Allt ska koordineras. Men med hårdträning och bra lärare har det gått jättebra.

VAD TROR NI OM FRAMTIDEN?

Maria: Drömjobb? Nja, vet inte. Ska nog samla på mig så mycket erfarenhet jag kan nu, inte minst på marken. Det är ju där man brukar börja jobba. Daniel, han är en rolig typ med mycket idéer, han kommer att gå långt. Daniel: Jag har faktiskt lite planer. Först ska jag satsa på att få enklare jobb för att få anläggningsvana. Sedan kan det hända att jag köper en maskin. Ju större desto roligare. Ser fram emot det. Maria, hon är görgrym. Vilken känsla hon kör med. Hon kommer bli uppskattad på jobbet

Kontakt

  E-post
Vuxenutbildningen: vuxenutbildningen@varberg.se
Svenska för invandrare (sfi): sfi@varberg.se

  Telefon
0340-69 70 71

  Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

  Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta