• Öppettider & Kontakt

Efter den 1 juli 2021 är det inte längre möjligt att utfärda slutbetyg enligt Skolverket. Därefter utfärdas enbart gymnasieexamen. Det innebär att en omvandling från gamla till nya kurser måste göras. Den processen kan medföra att du förlorar ett antal kurser och poäng, vilket kan innebära att du måste läsa ytterligare kurser. Dessutom kan inte kurser som är betygsatta före 2001 ingå i en gymnasieexamen.

Att utfärda slutbetyg kan vara aktuellt för dig som läst i det "gamla" systemet med de tidigare kursnamnen Svenska A, Svenska B, Matematik A, Engelska A etc. och som inte läst en fullständig gymnasieutbildning, utan istället för slutbetyg fått ett eller flera samlade betygsdokument, antingen från gymnasiet eller gymnasial vuxenutbildning.

Det gäller alltså inte dig som har fått ett slutbetyg sedan tidigare och inte heller om du både har ett slutbetyg och samlat betygsdokument.
Observera att du måste beställa ditt slutbetyg i god tid för att det ska hinna utfärdas före juli 2021.

Möjligheten att få slutbetyg utfärdat förlängdes på grund av pandemin till den 1 juli 2021.Läs mer om beslutet här. 

Observera att även kraven för grundläggande behörighet skärps från den 1 juli 2021. 

För beställning av slutbetyg och mer information kontakta Studie- och karriärcentrum. Öppettider och kontaktuppgifter hittar du på www.studera.varberg.se

 

Kontakt

E-post
skc@varberg.se

Telefon
0340-69 70 71

Post 
Varbergs kommun, Studie- och karriärcentrum, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta