• SKC 5
  • SKC 4

Studie- och karriärcentrum är ett fristående vägledningscenter för Varbergs kommuns alla vuxna. Du hittar oss på andra våningen i C-huset på Campus Varberg. Till oss kan du vända dig om du har frågor kring utbildning och studier. Under våra öppettider finns det alltid minst en studie- och karriärvägledare på plats i den öppna verksamheten. 

Är du osäker inför ditt studie- eller yrkesval kan du få hjälp hos oss.

Vi erbjuder:

  • Personlig vägledning och information i vår drop in-verksamhet, med möjlighet att enskilt diskutera dina funderingar kring framtida utbildning och yrken med en studie- och karriärvägledare.
  • Studieplanering – du får hjälp med att planera dina studier utifrån tidigare betyg och kunskaper.
  • Validering av kunskaper – har du tidigare kunskaper som du inte har dokumenterade kan vi hjälpa dig att ev. validera dessa.
  • Förberedande kartläggningssamtal där du tillsammans med en studie- och karriärvägledare får hjälp att gå igenom förslag på studieteknik, med syfte att skapa strategier som underlättar de kommande studierna. Kontakta oss för mer information och bokning av samtal.
  • Bokade samtal, antigen på Studie- och karriärcentrum eller via Skype om du är osäker på ditt studie-eller/och yrkesval. Läs mer om vad vägledning innebär, och vad vi förväntar oss att du har förberett inför ditt samtal här.

Om du har frågor om CSN ska du kontakta CSN på 0771-27 60 00.

Ladda ner lathund för ansökan till CSN.

Kom i håg att lämna en studieförsäkran till CSN när du har börjat studera för att få dina pengar utbetalda. 

Kontakt

E-post
skc@varberg.se

Telefon
0340-69 70 71

Post 
Varbergs kommun, Studie- och karriärcentrum, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta