Gymnasial vuxenutbildning – allmänna ämnen riktar sig till dig som aldrig har läst på gymnasiet, saknar slutbetyg/gymnasieexamen, eller behöver komplettera ditt slutbetyg/gymnasieexamen för att uppnå någon särskild behörighet.

Utbudet består av kurser från gymnasieskolans program. Ansökan kan göras via Vuxenutbildningen i Varbergs hemsida eller i samråd med studie- och karriärvägledare på Studie- och karriärcentrum.

För att du ska kunna välja rätt kurser är det viktigt att du har målet med studierna klart för dig. Detta kan Studie- och karriärcentrum hjälpa dig med.

Beroende på vad du vill studera och dina kunskaper sedan tidigare kan du sätta i hop enskilda kurser inom allmänna ämnen på gymnasial nivå.

För att kunna läsa vidare på högskola, universitet eller yrkeshögskola behövs slutbetyg/gymnasieexamen. Du kan till exempel kombinera kurser för att uppnå slutbetyg/gymnasieexamen. En gymnasieexamen kan även öka dina chanser att få jobb.

Tre olika studieformer

Vuxenutbildningen i Varberg erbjuder allmänna ämnen på tre olika sätt: på distans, studier på dagtid eller genom flexibla studier. Läs mer om de olika studieformerna

Ansökan

Ansökan sker genom webbansökan

Utbud

Vuxenutbildningen i Varberg har ett stort utbud av kurser i allmänna ämnen på gymnasial nivå, vilka kan ingå i en gymnasieexamen. Bland annat finns kurser inom språk, naturvetenskap och ekonomi. 

Aktuellt utbud hittar du på webbansökan eller i dokumenten nedan.

Hämta kursutbud "Distans – allmänna ämnen" som pdf.

Hämta kursutbud "Dagtid och flex – allmänna ämnen" som pdf.

Kontakt

E-post
vuxenutbildningen@varberg.se

Telefon
Administration: 0340-69 74 03
Rektor: 0340-69 74 50
Vägledning: 0340-69 70 71

Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta