Inom alla yrkesutbildningar som Vuxenutbildningen i Varberg erbjuder går det praktiska hand i hand med det teoretiska. Du kan exempelvis utbilda dig inom omvårdnad, industriteknik, bygg eller installation.

Inom Vuxenutbildningen i Varberg kan du läsa yrkesutbildningar som ger dig den kompetens som behövs på arbetsmarknaden. Efter en avslutad yrkesutbildning kan du också fortsätta studera allmänna ämnen för att erhålla en yrkesexamen.

Yrkesutbildningarna bygger på gymnasieskolans yrkesprogram och lägger stort fokus på det praktiska i form av både Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och praktiskt arbete i skolan. En yrkesutbildning inom Vuxenutbildningen är en god investering för dig som vill stärka dina möjligheter att få jobb.

Utbildningen är individuellt upplagd och består av lärarledd undervisning, handledning i grupp och individuell handledning. Den praktiska delen av utbildningen kan vara förlagd till företag som har lämplig inriktning och kompetens. Inom de flesta branscher ses det som en fördel om du har B-körkort. För att kunna söka en yrkesutbildning krävs grundskolekompetens eller motsvarande.

Utbud och ansökan

I menyn till höger under Yrkesutbildning kan du se de enskilda utbildningar som erbjuds. Det finns en rad olika utbildningar, inom bland annat omvårdnad, industriteknik, bygg eller installation. Utbildningarna startar två gånger per halvår. Mer information hittar du under respektive utbildning.

Ansökan görs via webbansökan

Utbildningsstart: 14 augusti och 16 oktober 2017. Undantag kan förekomma, se respektive utbildning för mer information. 

Ansökan öppnar: 28 april och 18 augusti 2017. 

Sista ansökningsdag: 28 maj och 10 september 2017.

Observera: Sökande från annan kommun än Varberg skall ansöka via vuxenutbildningen i den egna hemkommunen. Hämta blankett för ansökan som pdf med ifyllnadsstöd.

Kontakt

E-post
vuxenutbildningen@varberg.se

Telefon
0340-69 74 36, 0340-69 74 03

Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta