Inom alla yrkesutbildningar som Vuxenutbildningen i Varberg erbjuder går det praktiska hand i hand med det teoretiska. Du kan exempelvis utbilda dig inom omvårdnad, industriteknik, bygg eller installation.

Inom Vuxenutbildningen i Varberg kan du läsa yrkesutbildningar som ger dig den kompetens som behövs på arbetsmarknaden. Efter en avslutad yrkesutbildning kan du också fortsätta studera allmänna ämnen för att erhålla en yrkesexamen.

Yrkesutbildningarna bygger på gymnasieskolans yrkesprogram och lägger stort fokus på det praktiska i form av både Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och praktiskt arbete i skolan. En yrkesutbildning inom Vuxenutbildningen är en god investering för dig som vill stärka dina möjligheter att få jobb.

Utbildningen är individuellt upplagd och består av lärarledd undervisning, handledning i grupp och individuell handledning. Den praktiska delen av utbildningen kan vara förlagd till företag som har lämplig inriktning och kompetens. Inom de flesta branscher ses det som en fördel om du har B-körkort. För att kunna söka en yrkesutbildning krävs grundskolekompetens eller motsvarande.

Utbud och ansökan

I menyn till höger under Yrkesutbildning kan du se de enskilda utbildningar som erbjuds. Det finns en rad olika utbildningar, inom bland annat omvårdnad, industriteknik, bygg eller installation. Utbildningarna startar en till fyra gånger per år. Mer information om utbildningsstart och ansökningsdatum hittar du under respektive utbildning.

Ansökan görs via webbansökan

Prova på-kurs

Är du osäker på ditt yrkesval? Vill du prova på olika yrken? Eller du kanske redan har praktiska kunskaper inom ett yrke? Då kan du läsa en prova på-kurs på deltid under eftermiddagen.

En prova på-kurs visar dig vad man gör i olika yrken. Du kan bestämma om det är ett yrke för dig. Du får lära dig yrkesord och kunskap om de krav som ställs inom yrket. Du kan också få dina kunskaper validerade.

Utbud

Dessa prova på-kurser erbjuds hos Movant:

  • Bygg och anläggning
  • El
  • Fordon och transport
  • Industriteknik
  • VVS

Varje prova på-kurs är 4 veckor lång. För mer information och ansökan, kontakta vuxenutbildningen@varberg.se.

Kontakt

  E-post
Vuxenutbildningen: vuxenutbildningen@varberg.se
Svenska för invandrare (sfi): sfi@varberg.se

  Telefon
0340-69 70 71

  Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

  Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta