Är du noggrann och gillar att köra är lastbilsföraryrket något för dig. Som lastbilsförare arbetar du med att transportera varor och produkter från punkt A till punkt B. Det handlar dock inte enbart om att kunna köra. Du kommer lära dig lagar och regler om allt från trafikregler till lastning och lossning, regler som rör sömn, kost och hälsa. 

Du lär dig även olika fordon, arbetsmiljö och säkerhet under utbildningen. Tiderna inom transport är ofta varierande och det kan hända att du får jobba långa och obekväma arbetspass. Det framtida behovet av lastbilsförare är mycket stort. Utbildningen ger behörighet som yrkesförare gods, lastbil, C-körkort. 

Du måste ha fyllt 21 år för att gå utbildningen (senast en månad före beräknat kursslut) samt ha B-körkort och god körvana. Innan du kan antas till utbildningen ska du göra en kartläggning av dina kunskaper där det ingår tester i svenska, matte, trafikteori och fordonskunskap. Det görs även ett körtest där dina körkunskaper bedöms (regeltolkning, skytanvisningar, manövertest och kontroll på uppmärksamhet). Kartläggningen tar 2 veckor. Du ska vara uppmärksam på att du behöver ett giltigt körkortstillstånd vid utbildningens start för att få övningsköra och göra körkortsprov. Här finns mer information och ansökningsblankett.

Längd: 32 veckor.

Utbildningsort: Falkenberg.

Utbildningsstart:  16 augusti 2021. 

Start kartläggning: Mer information kommer.

Ansökan öppnar: 26 april 2021. 

Sista ansökningsdag: 28 maj 2021.

Ansökan: Ansökan görs via webbansökan

Observera: Sökande från annan kommun än Varberg skall ansöka via vuxenutbildningen i den egna hemkommunen. Kom ihåg att bifoga både betyg, personligt brev och andra specifika underlag som kan krävas för en utbildning, till exempel B-körkort.

Denna utbildning ges i samverkan med Yrkesakademin. Vuxenutbildningen i Varberg är huvudman för alla kurser och yrkesutbildningar som ges av externa utbildningsanordnare. 

Kontakt

E-post
vuxenutbildningen@varberg.se

Telefon
Administration: 0340-69 74 03
Rektor: 0340-69 74 50
Biträdande rektor: 0340-69 70 72 
Vägledning: 0340-69 70 71
SFI: 0340-69 70 78 

Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta