Vill du arbeta med reparation av krockskadade bilar? Bilskadereparatör, eller bilplåtslagare som yrket också kallas, är ett hantverksyrke där man ständigt lär sig nya saker. Yrket är mångsidigt eftersom ingen skada är den andra lik och därför kräver nya lösningar.

Som bilskadereparatör ska du ha känsla för form, vara noggrann och kunna göra avancerade skadeberäkningar. Arbetsmiljön är bra i de flesta verkstäder och jobbet underlättas betydligt av moderna tekniska hjälpmedel. Inom utbildningen ingår kurser såsom Fordonsteknik introduktion, Riktningsteknik introduktion där du till exempel kommer få lära dig att utföra service, byta bromsar och få fördjupad kunskap om bilens huvudkomponenter. Du får lära dig metoder för att rikta plåtskador på bilen, demontering och montering av bilens olika delar.

Längd: Cirka 52 veckor.

Antal platser: Fåtal platser.

Utbildningsstart: 16 januari 2023.

Ansökan öppnar: 26 september 2022. 

Sista ansökningsdag: 4 november 2022.

Ansökan: Ansökan görs via webbansökan

Observera: För att kunna gå utbildningen till bilskadereparatör behöver du genomgå en hälsoundersökning. Undersökningen är obligatorisk och du som elev står själv för kostnaden. Undersökningen ska vara klar innan utbildningsstart. Sökande från annan kommun än Varberg skall ansöka via vuxenutbildningen i den egna hemkommunen. Kom ihåg att bifoga både betyg, personligt brev och andra specifika underlag som kan krävas för en utbildning, till exempel B-körkort.

Denna utbildning ges i samverkan med Movant.Vuxenutbildningen i Varberg är huvudman för alla kurser och yrkesutbildningar som ges av externa utbildningsanordnare. 

Kontakt

  E-post
Vuxenutbildningen: vuxenutbildningen@varberg.se
Svenska för invandrare (sfi): sfi@varberg.se

  Telefon
Vuxenutbildningen/SKC: 0340-69 70 71
Svenska för invandrare (sfi:  0340-69 70 78

  Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

  Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta