Fordonslackerare är yrket för dig som tycker om grafik, formgivning och bilar. Yrket innefattar allt ifrån att spackla och lacka karossen på en krockad bil till att sätta ett snyggt motiv på en firmabil. Precis som i de flesta hantverksyrken är underarbetet oerhört viktigt för ett lyckat slutresultat. 


Som duktig fordonslackerare finns det stora möjligheter till ett roligt och stimulerande arbete både i Sverige och utomlands. Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som fordonslackerare. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Motorbranschens Yrkesnämnd - MYN.

Observera: För att kunna gå utbildningen till fordons­lackerare behöver du genomgå två hälso­undersökningar. Undersökningarna är obligatoriska. Bor du i Varbergs kommun står Vuxen­utbildningen i Varberg för den första hälso­undersökningen, och den bokas via Movant vid utbildnings­start. Den andra hälso­undersökningen står Movant för. Bor du i en annan kommun, behöver din hem­kommun godkänna att de står för både kostnaden för utbildningen samt för den första hälso­undersökningen.

Utbildningsort: Varberg.

Längd: Cirka 52 veckor. 

Antal platser: Fåtal platser.

Utbildningsstart: Inga planerade starter.

Sökande från annan kommun än Varberg skall ansöka via vuxenutbildningen i den egna hemkommunen. Kom ihåg att bifoga både betyg, personligt brev och andra specifika underlag som kan krävas för en utbildning, till exempel B-körkort.

Denna utbildning ges i samverkan med Movant.Vuxenutbildningen i Varberg är huvudman för alla kurser och yrkesutbildningar som ges av externa utbildningsanordnare.