Arbetet som kock innehåller både planering och förberedelser men är också ett kreativt arbete.

Under utbildningen lär du dig att arbeta professionellt med tillagning av såväl svenska som internationella maträtter för både storkök, cateringverksamhet och restaurang. Du får goda kunskaper om råvaror, hygien och näringslära och lär dig presentera maten på ett tilltalande sätt.

Utbildningen kan utformas både som lärlings- och yrkesutbildning. Val av utbildningform sker i dialog mellan elev och utbildningsleverantör efter kursstart. 

Utbildningsort: Varberg.

Längd: Cirka 51 veckor.

Antal platser: Fåtal platser.

Utbildningsstart: 25 januari 2021. 

Ansökan öppnar: 12 oktober. 

Sista ansökningsdag: Öppen för sen ansökan till 11 januari 2021. Antagning görs löpande vilket innebär att ansökan stänger när alla platser är tillsatta. 

Ansökan: Ansökan görs via webbansökan

Observera: Sökande från annan kommun än Varberg skall ansöka via vuxenutbildningen i den egna hemkommunen. Kom ihåg att bifoga både betyg, personligt brev och andra specifika underlag som kan krävas för en utbildning, till exempel B-körkort.