Att delta i vuxenutbildning innebär ofta möjligheter som kan få livet att ta helt nya vändningar. Vuxenutbildningen i Varberg spelar därför en viktig roll för många människor – välkommen till det livslånga lärandet.

vux liselotte TRYCKLise-Lotte Berggren, rektor för Vuxenutbildningen i VarbergDet kan till exempel handla om att lära sig svenska, skaffa ett yrke som gör att du blir efterfrågad på arbetsmarknaden, eller komplettera sitt slutbetyg från gymnasiet för att kunna söka drömutbildningen på högskolan. För företag och organisationer bjuder vuxenutbildningen på efterfrågad kompetens som möjliggör fortsatt tillväxt, ofta där det råder brist på arbetskraft.

Centrum för Livslångt Lärande, CLL, ansvarar för vuxenutbildningen i Varbergs kommun. För att de utbildningar som erbjuds ska stämma överens med vad elever, näringsliv och organisationer efterfrågar, använder sig CLL av olika utbildningsanordnare. Härigenom får CLL en självständig roll inom kommunen. På många sätt har Varbergs kommun genom denna konstruktion legat steget före.

Ett tydligt exempel är den yrkesutbildning som upphandlas och som genom åren har utvecklats till ett regionalt yrkescentrum. Utbildningarna som erbjuds är framtagna i nära samarbete med branschorganisationer, yrkeskommittéer och företag. Det gör att du som pluggar har god chans att få jobb när du är klar. Välkommen med din ansökan!

Kontakt

E-post
vuxenutbildningen@varberg.se

Telefon
Administration: 0340-69 74 02
Rektor: 0340-69 74 50
Vägledning: 0340-69 70 71

Post 
Varbergs kommun, Vuxenutbildningen, 432 80 Varberg

Besök 
Otto Torells gata 16 C,
432 44 Varberg
Karta